Ostatnio było o pysznym dodatku do piwa jakim jest wędzony ser. Czas więc powiedzieć o samym piwie słów kilka.
Bursztynowy smakołyk z białą pianą jest warzony od prawie 6 tysięcy lat. Już starożytne kultury raczyły się nim podczas wielu ceremonii i zgromadzeń. Sposoby przyrządzania zmieniały się przez te wszystkie lata, jednak właściwy produkt pozostał bez zmian. Na dzień dzisiejszy wiele rodzajów piwa jest dostępnych na sklepowych półkach. Pośród wielu z nich znajduje się kilka "perełek", którymi chciałabym częstować Was w moim lokalu. Postaram się, aby dostępne u nas piwa pochodziły z browarów regionalnych. Specjalnie dobrani dostawcy zagwarantują nam najwyższą jakość tego trunku.
Serwować będziemy wiele gatunków, jednak chciałabym wymienić kilka, które mi utkwiły w pamięci.


- Black IPA - piwo o niesprecyzowanej przynależności gatunkowej. Do warzenia wykorzystuje się ciemne słody, które nadają mu charakterystyczny ciemnobursztynowy kolor. Podczas spożywania czuć silny aromat chmielu.
Wiem, że to na razie opis trzech gatunków, jednak z czasem będzie ich przybywać, a co za tym idzie - każdy smakosz piwa znajdzie u nas coś dla siebie.
Liczę także na Wasze propozycje i opinie.
Pozdrowienia dla wszystkich piwoszy.
Zapowiada się interesująco. Rezerwuję stolik dla VIP-ów :))
OdpowiedzUsuńIle miejsc liczy ten stolik? Boja też jestem zainteresowana :)
OdpowiedzUsuńStolik jest długi, więc miejsca wystarczy dla każdego. Oby wystarczyło gotówki, bo częstować będziemy 24 godziny na dobę :).
UsuńPozdrawiam
A czy można zamówić z dowozem do domu? :D
OdpowiedzUsuńLubię dobre piwko -będę Waszym lokalowym gościem napewno.Czekam na otwarcie.Rudy Rysiek
OdpowiedzUsuńPiwko,piwko-cieszę się że będzie na przeciwko.Sąsiadka
OdpowiedzUsuń